Artikelen in 'Events' - X
/4353.jpg
dinsdag 2 juli 2019

Events

Verlof!

Tot 1 november ben ik met zwangerschapsverlof. Voor opdrachten na 1 november, neem gerust contact op.

/4350.jpg
dinsdag 4 juni 2019 / de Rode Hoed

Events / Is technologie onze natuurlijke toekomst?

Next Nature Night

In de Rode Hoed in Amsterdam modereerde ik de Next Nature Night, naar aanleiding van de publicatie van Koert van Mensvoorts boek 'Next Nature: Waarom technologie onze natuurlijke toekomst is'. Sprekers waren Floris Kaayk (kunstenaar), Lonneke Gordijn (oprichter Studio Drift), Anna Gimbrère (wetenschapsredacteur) en de jonge activiste Lilly Platt.

/4351.jpg
donderdag 7 maart 2019 / De Nieuwe Poort

Events / Toekomst van werk

The Purpose and Future in Work

Is de invulling en verdeling van werk zoals wij die kennen nog wel van deze tijd? Of vraagt onze snel veranderende samenleving om een herevaluatie? In de Nieuwe Poort op de Zuidas in Amsterdam sprak ik met Ruben van Zwieten (oprichter Nieuwe Poort), Alexander Rinnnooy Kan (hoogleraar en D66-lid Eerste Kamer) en Robert Went (WRR) over de toekomst van werk.

/4358.jpg
maandag 25 februari 2019 / Podium De Stadstaat

Events / RATE JE ROT

China's social credit system en de platformeconomie

Bij de techtalkshow HashTech van Podium de Stadstaat in TivoliVredenburg in Utrecht mocht ik aanschuiven om met Chinadeskundige Rogier Creemers (Universiteit Leiden) te praten over het Chinese sociale kredietsysteem en de beoordelingsmechanismen achter onze platformeconomie.

/4170.jpg
vrijdag 26 oktober 2018 / Impakt Festival

Events

Interview Evgeny Morozov

Op het Impakt Festival in Utrecht interviewde ik de bekende tech-criticus Evgeny Morozov. Hij betoogt dat tech-critici zich niet moeten blindstaren op bias in algoritmes maar veel meer aandacht moeten hebben voor geldstromen achter techbedrijven. 

/4119.jpg
donderdag 13 september 2018

Events / Nacht van de democratie

Interview Jamie Bartlett

Tijdens de Nacht van de Democratie in De Balie interviewde ik Jamie Bartlett over zijn boek Tech vs. The People. Zijn tech en democratie te verenigen?

The Cleaners
woensdag 16 mei 2018

Events

The Cleaners

Tijdens het Impakt Festival in Utrecht gaf ik een inleiding bij de uitstekende documentaire The Cleaners, over het harde en bizarre leven van moderatoren bij Facebook.